Backup

U weet allemaal wat een backup is. Maar heeft u er een? En weet u zeker dat u na een crash deze terug kunt zetten, of bent u alles kwijt?

Een back-up of reservekopie is een kopie van gegevens die zich op een gegevensdrager of binnen een applicatiebevinden om deze te kunnen herstellen mochten ze beschadigd raken. Meestal wordt de term back-up gebruikt voor gegevens op bijvoorbeeld de harde schijf van een computer, maar ook van gegevens op andere dragers zoals een simkaart, binnen een applicatie zoals een databasemanagementsysteem of zelfs niet-elektronische gegevens zoals een adresboekje kan een back-up gemaakt worden. Deze kopieën worden preventief gemaakt om belangrijke gegevens veilig te stellen voor het geval de gegevens op de originele drager verloren gaan of beschadigd raken.
Wikipedia

Het kopiëren van uw belangrijkste bestanden op een andere plaats dan waar ze oorspronkelijk staan. Met de bedoeling dat als het originele bestand faalt, u terug kunt vallen op het bestand wat u veiliggesteld heeft.
Zolang het niet nodig is om uw veiliggesteld bestand, of backup terug te zetten zal u dit ook niet testen.

Dit is echter wel HEEL ERG belangrijk!. Want wat als er echt iets loos is en uw pc crashed, en niets werkt meer hoe krijgt u dan uw bestanden weer terug?

Gijsbertse IT stelt uw Backup in en test dit regelmatig zodat bij uitval u ook weer snel weer operationeel bent.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.